Decorarea unui dormitor cu flori proaspete este nu mod antrenant de a personaliza pe cât posibil spațiul personal. Conform unui studiu din 2008 (sursa telegraf.co.uk), prin așezarea de flori în dormitor, am putea visa mai frumos și să avem un somn mai liniștit. O serie de cercetători germani au făcut un studiu mic pe un grup de 15 femei, al căror somn a fost analizat pe o perioadă de 30 de zile. Pentru a testa teoria lor, cercetătorii au introdus în cameră, în timpul perioadei de mișcare rapidă a ochilor (din cadrul somnului, când visam) diferite mirosuri (trandafir, ouă stricate) sau nu au introdus nimic. Ulterior au fost trezite și rugate să povestească visele.

Mirosul florilor a avut un impact asupra emoțiilor create de vise însă nu au devenit parte a acestora. Adică, dacă au fost folosite arome de trandafir, respectivele flori nu au făcut parte din visele lor. Punând totul pe foaie, cercetătorii au observat că mirosurile negative au avut legătură cu modul în care femeile s-au simțit în timpul visului. Ele au declarat că în timp ce au fost expuse la mirosul florilor proaspete, au fost mai încrezătoare și relaxate în timpul viselor, indiferent dacă acestea erau frumoase sau coșmaruri. Având în vedere faptul că visăm aproximativ 6 ani din viată, mirosul florilor ne va ajuta să avem o dimineață mai veselă, dacă în timpul nopții avem în dormitor niște flori de levănțică. Așezând flori în dormitor putem trece mai ușor peste coșmaruri.

cos hortensii Cum puteți să așezați florile în dormitor?

– Dacă aveți o oglindă destul de mare, puteți să așezați pe rama acesteia flori. E ca și cum ați face o cunună de flori, doar că folosiți oglinda.

– Puteți pune flori de trandafir pe marginea perdelei.

– Alegeți ceva simplu așezând pe masa din dormitor un singur buchet de flori proaspete, într-o vază modestă, astfel veți aduce un plus de culoare camerei respective.

– Dacă aveți o lampă înaltă cu picior, puteți așeza flori de jur împrejurul acesteia. Folosiți flori mici care sa se asorteze cu culoarea lampei.

Dacă vreți să puneți accent pe design, puteți comanda niște “buzunare pentru perete”, făcute la comandă, care să se potrivească decorului. Puteți pune câte flori vreți, atât timp cât păstrați un simț estetic și nu aglomerați peretele. De asemenea, dacă aveți o perdea destul de mare, folosiți o fundă pentru a o prinde la mijloc (sub formă de clepsidră) și așezați buchete de flori proaspete în mijloc.

De asemenea puteți folosi flori în dormitor, în funcție de culoarea preferată. De exemplu, dacă vă place culoarea roșie puteți folosi:

  • Trandafiri roșii – ceea ce va oferi dormitorului un plus de romantism, un loc special și retras pentru a face dragoste. Cu toate acestea nu trebuie sa exagerați.
  • Margarete roșii – folosindu-le, veți adăuga un strop de naivitate și inocență. Folosiți-le în buchete și nu separat, pentru un efect maxim.
  • Buchete de lalele roșii – acestea aduc un strop de mister dormitorului dumneavoastră cât și frumusețe. Nu degeaba au fost folosite ca monedă de schimb în istorie.
  • Flori roșii de mac – dacă aveți impresia că nu beneficiați de un somn liniștit, adăugați flori de mac în dormitor. Având în vedere că acestea favorizează somnul, ar fi o alegere potrivită pentru dormitorul dumneavoastră.