Sa spunem ca primești un buchet de flori de la cineva drag. Dacă nu-l îngrijești corespunzător, florile nu vor supraviețui prea mult timp și vei rămâne rapid doar cu amintirea unui gest frumos. Ei bine, află că te poți bucura pentru mai mult timp de cadoul primit dacă dai atenție câtorva reguli simple de îngrijire a florilor. Care ar fi acestea? Nu trebuie să te sperii, nu sunt complicate și ți le voi expune puțin mai jos.

În primul rand, măsurile pe care trebuie sa le iei sunt dependente de felul în care ți-au fost trimise florile.

– Dacă le-ai primit împreună cu un burete umed (așa cum se obișnuiește în special de către majoritatea florăriilor online), ai grijă ca acesta să rămână umed tot timpul. De asemenea, nu uita să adaugi și un conservat special pentru flori, pe care îl poți găsi la florăriile din oraș. În cazul în care nu găsești așa ceva, poți încerca să folosești 2 linguri de oțet sau de suc de lămâie la 250 mL de apă. S-ar putea să ai surpriza ca acesta să fie chiar mai eficient decât conservanții din comerț.

– Dacă primești florile într-o vază, ai grijă ca apa să fie întotdeauna proaspăta. În cazul în care observi că apa devine tulbure, schimb-o și, de asemenea, adaugă un conservant pentru flori. În plus, de preferat ar fi să le tai cozile înainte de a le pune la loc în vază. Numai că, mare atenție!, tăierea cozilor trebuie făcută cu ajutorul unei foarfeci foarte bine ascuțită, pentru a nu deteriora florile.

– Dacă primești florile sub formă de buchet, înfășurate într-o folie sau alt fel de material, în primul rând trebuie să le tai cozile cu o foarfecă bine ascuțită și să înlături toate frunzele pe care le au până la nivelul la care ajunge apa, după care le poți pune într-o vază cu puțină apă călduță, care să aibă și un conservant pentru flori dizolvat în ea.

Indiferent de forma sub care primești florile, un lucru foarte important este să păstrezi florile într-un loc departe de orice televizor sau aparat de radio, deoarece căldura emisă de acestea dăunează sănătății florilor. De asemenea, nu ar trebui să le ții sub acțiunea directă a razelor solare. Poate că ai auzit că florile iubesc soarele, numai că celor tăiate le face mai bine să-l evite.