Orhidee se deosebesc de alte flori prin o frumusețe fascinantă, o varietate fantastică de forme și culori, precum și reputația sa de o floare extrem de capricioasă și greu de îngrijit. Acesta din urmă nu este o afirmație adevărată, în cazul în care creați fiecărui tip de orhidee condiții de viață similare cu cele naturale. Dacă nu aveți o seră tropicală, nu e motiv de renunț, căci multe orhidee pot trăi bine chiar și pe pervazul din casa Dvs.

Orhidee (Orchidaceae) – una dintre cele mai răspândite și populare soiuri de plante, ele se găsesc pe tot globul Pământesc, cu excepția Antarcticii. Există mii de specii de orhidee și mai mult de sute de mii de hibrizi naturali și artificiali cu o mare varietate de caracteristici, culori, forme și mărimi. Majoritatea speciilor de orhidee provin din junglă și sunt capabili să trăiască un timp foarte lung.

Deosebirea esențială a orhideelor de alte plante este în structura florii: petalele și sepalele sunt alterne, simetria florilor este zigomorfă; aspectului său estetic și mirosului inconfundabil.